Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume s-a dublat de la începutul pandemiei de coronavirus, arată organizaţia de caritate Oxfam.

Cei mai bogați zece oameni din lume și-au dublat averea de la 700 de miliarde de dolari la 1,5 trilioane de dolari, cu o rată de 15.000 de dolari pe secundă sau 1,3 miliarde de dolari pe zi. În primii doi ani ai pandemiei, care a dus la scăderea veniturilor a 99% din umanitate, peste 160 de milioane de oameni au fost forțați în sărăcie, potrivit Oxfam.

„Dacă acești zece oameni ar pierde mâine 99,999 la sută din averea lor, ei ar fi în continuare mai bogați decât 99% din toți oamenii de pe această planetă. Acum sunt de șase ori mai bogați decât cei mai săraci 3,1 miliarde de oameni”, a spus directorul executiv al Oxfam International, Gabriela Bucher.

Raportul Oxfam arată că inegalitatea contribuie la decesul a cel puțin 21.000 de oameni în fiecare zi sau a unei persoane la fiecare patru secunde.

Averea miliardarilor a crescut mai mult de la începutul COVID-19 decât a crescut în ultimii 14 ani.

Autorii studiului cer reducerea averilor extreme prin taxare progresivă, prin măsuri publice cu eficienţă dovedită în reducerea inegalităţii, precum şi reorientarea cu curaj a puterii în economie şi societate.

Forumul de la Davos, programat săptămâna aceasta, a fost amânat din cauza pandemiei. Cei mai proeminenţi politicieni se vor reuni prin mijloace digitale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri