Având în vedere afluxul mare de sportivi și turiști, dar și numărul mare al populației chineze, autoritățile de la Beijing au promis că vor reduce emisiile de gaze de seră, dar și cantitatea de resurse folosite.

În ciuda faptului că autoritățile chineze au promis ca actuala ediție a Jocurilor Olimpice să fie „verde și curată”, numeroși critici se tem însă de faptul că, pentru prima dată în istoria competițiilor de acest timp, zăpada folosită va fi 100% artificială, conform BBC.

Aceste temeri vin mai ales în contextul în care pârtiile de ski au fost construite în mijlocul rezervației naturale Songhsan, pe o suprafață mai mare decât 1000 de terenuri de fotbal.

Iar asta nu este tot: pentru a putea fi construite aceste pârtii de schi, mai mult de 20.000 de copaci au trebuit mutați din calea acestora, o operațiune care s-a realizat în ultimii ani.

Comitetul Olimpic de la Beijing a promis că va transplanta, efectiv, respectivii copaci, împreună cu 81 de hectare de strat de sol, dar specialista Carmen de Jong, profesor de hidrologie la Universitatea din Strasbourg a arătat faptul că un astfel de proces ar putea crește riscul de eroziuni și alunecări de teren.

Cât despre zăpada artificială, oficialii de la Beijing au dat asigurări că aceasta va fi „de foarte mare calitate”, deși procesul în sine de producere a acesteia presupune un consum imens de resurse.

Pentru a vă face o idee în aceste sens, pentru totalul pârtiilor care vor fi folosite, vor fi necesari 1,2 milioane metri cubi de zăpadă. Asta înseamnă, concret, folosirea a 222,8 milioane de litri de apă, într-o zonă în care resursa de acest tip este oricum foarte limitată.

Toate aceste informații sunt cu atât mai relevante cu cât orgaizatorii au promis că Jocurile Olimpice de la Beijing vor fi primele din istorie care vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Afacerile viitorului sunt cele care vor fi sustenabile. Descoperă-le pe Gren Start-Up și abonează-te la newsletter-ul care te va ajuta să afli de ele!

Sursa foto: Shutterstock/kovop58

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri