21 Februarie 2022

Vladimir Putin analizează cererea pentru recunoașterea republicilor separatiste din Ucraina



Tensiunile dintre Rusia și Ucraina sunt departe de a se fi calmat, în ciuda apelurilor liderilor occidentali pentru dezascaladare.

Rusia se confruntă cu o ameninţare "serioasă" şi "foarte mare" în Ucraina, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, într-un context de tensiuni în creştere cu ţările occidentale, care acuză Moscova că se pregăteşte să invadeze teritoriul ucrainean, informează AFP, citată de Agerpres.

"Utilizarea Ucrainei drept instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o ameninţare serioasă, foarte mare pentru noi", a declarat Vladimir Putin în timpul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Securitate rus, afirmând că prioritatea Moscovei "nu este confruntarea, ci securitatea".

Totodată, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia analizează cererea formulată de cele două teritorii separatiste din estul Ucrainei de a le recunoaşte independenţa.

"Scopul reuniunii noastre de astăzi este de a-i asculta pe colegii noştri şi a determina următorii noştri paşi în această direcţie", a declarat Vladimir Putin în timpul reuniunii Consiliului de Securitate rus.



Citeste si