Din ce în ce mai multe țări vorbesc despre relaxări ale restricțiilor, sau chiar despre dispariția lor totală. Printre ele, și cea a vecinilor noștri de la sud.

În jurul datei de 20 martie 2022 va fi posibilă ridicarea tuturor restricţiilor în Bulgaria care decurg din certificatul verde, care va fi folosit doar pentru călătorii în Europa, a anunţat premierul bulgar Kiril Petkov, la o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

''După cum se vede pe harta de coduri a regiunilor, roşul face loc galbenului. Întreaga ţară intră în etapa a doua şi a treia şi, în ritmul actual, ne aşteptăm să ajungem la prima etapă într-o perioadă foarte scurtă de timp. Aceasta înseamnă că întreaga Bulgarie va avea cod verde", a comentat premierul cu privire la evoluţia epidemiei în această ţară.

''Am reuşit să trecem peste acest val de Omicron fără închideri în masă ale şcolilor şi afacerilor. Acest lucru a fost posibil datorită metodologiei pe care am creat-o împreună cu întreaga echipă pe baza ocupării locurilor de la terapie intensivă şi folosind un model care a calculat riscurile reale pentru sistemul de sănătate'', a adăugat premierul.

El a subliniat de asemenea impactul pozitiv al ratei crescute de vaccinare în Bulgaria, după ce au fost administrate circa 800.000 de doze de vaccin în 60 de zile. ''Vom continua să-i încurajăm pe bulgari să se vaccineze'', a spus el. De asemenea, premierul bulgar le-a mulţumit medicilor aflaţi în prima linie, în lupta împotriva pandemiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri