Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că livrările de gaze nu vor fi suspendate, în pofida tensiunilor în creştere cu Occidentul legate de Ucraina, relatează agenția dpa, citată de Agepres.

„Rusia intenţionează să continue aprovizionarea neîntreruptă cu această materie primă, inclusiv cu gaz natural lichefiat, a pieţelor mondiale”, a declarat Putin la un forum al ţărilor exportatoare de gaze naturale, potrivit Kremlinului.

Există temeri că decizia Rusiei de a trimite trupe în Donbas, în estul Ucrainei, ar putea afecta aprovizionarea cu energie, dar Moscova subliniază că gazele au fost pompate fără întrerupere către Occident chiar şi în perioada Războiului Rece.

Ministrul qatarian al energiei, Saad al Kaabi, a declarat marţi că este practic „imposibil” de înlocuit într-un timp foarte scurt volumul de gaze furnizat de Rusia Europei în cazul unor sancţiuni din cauza conflictului legat de Ucraina, dacă Moscova va decide să-şi reducă livrările, potrivit EFE.

„Cred că, fundamental, când vorbim despre problema Ucrainei şi eventualele repercusiuni (...) în ceea ce priveşte înlocuirea gazelor ruseşti livrate în Europa, care însumează circa 40% (din totalul importurilor), nicio ţară nu poate înlocui acest volum şi nici nu are o astfel de capacitate”, a reiterat ministrul qatarian la finalul celui de-al VI-lea Summit al Forumului Forumului statelor exportatoare de gaze (FPEG) de la Doha.

Anterior, oficialii germani au anunțat că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu va continua, deoarece cancelarul Germaniei Olaf Scholz a confirmat că certificarea pentru proiectului controversat a fost retrasă, ca răspuns la recunoașterea Rusiei în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, relatează publicația Express.

Olaf Scholz a anunțat că proiectul va fi oprit imediat, ca răspuns la semnarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a unui decret prin care se recunoaște Donețk și Lugansk ca republici independente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri