Elveția a decis să nu se alăture țărilor europene care sancționează Rusia, potrivit New York Times. Reprezentanții țării au declarat că Elveția nu va fi însă folosită de Rusia pentru evitarea sancțiunilor.

Elveția susține că va promova drepturile omului și promite că nu va permite Rusiei să evite sancțiunile precum embargourile asupra tranzacțiilor internaționale și asupra serviciilor financiare.

Elveția a condamnat invazia Ucrainei ”în cel mai dur mod posibil”, și consideră că acțiunile rușilor reprezintă o încălcare a legilor internaționale. Țara a cerut încetarea imediată a agresiunii rusești și retragerea trupelor.

Noile sancţiuni propuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei vor viza sectoare strategice şi vor bloca accesul băncilor ruseşti pe pieţele financiare europene, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa şi Reuters.

Prin acest pachet (de sancţiuni), vom viza sectoare strategice ale economiei ruse prin blocarea accesului lor la tehnologii cheie şi la pieţe. Vom slăbi baza economică a Rusiei şi capacităţile sale de a se moderniza', a afirmat von der Leyen într-un comunicat.

'În plus, vom îngheţa activele ruseşti din UE şi vom opri accesul băncilor ruseşti pe piaţa financiară europeană', a adăugat ea.

Potrivit Comisiei Europene, UE este cel mai mare partener comercial al Rusiei

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri