Şeful guvernului de la Londra, Boris Johnson, se va adresa joi britanicilor printr-o intervenţie televizată, apoi va susţine un discurs în parlament despre intervenţia rusă din Ucraina, pe care o consideră "o catastrofă pentru continentul" european, relatează AFP.

Premierul britanic a prezidat în cursul dimineţii o reuniune de criză la Downing Street şi a promis un răspuns "decisiv" la invazia lansată de armata rusă, conform Agerpres.ro.

"Este o catastrofă pentru continentul nostru", a scris el pe Twitter, conform Agerpres.ro.

Boris Johnson a mai precizat că se va adresa britanicilor. "Voi discuta de asemenea cu ceilalţi lideri din G7 şi fac apel la o reuniune de urgenţă a tuturor liderilor din NATO cât mai repede posibil", a adăugat el.

El va susţine de asemenea un discurs în parlament la ora 17.00 GMT.

Secretarul de stat pentru afaceri externe, James Cleverly, a precizat că Londra pregăteşte, în cooperare cu restul ţărilor occidentale, "sancţiuni de un nivel fără precedent pentru a pedepsi această agresiune".

Marea Britanie a sancţionat marţi cinci bănci şi trei oligarhi ruşi după recunoaşterea de către Moscova a independenţei regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei.

Aceste măsuri au fost criticate de unii parlamentari, care le consideră prea slabe dată fiind amploarea actualei crize.

Deşi a adoptat o poziţie dură faţă de Moscova în această criză, guvernul britanic este acuzat în acelaşi timp că închide ochii de mulţi ani în ceea ce priveşte originea banilor ruşi care ajung la Londra.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri