Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că agresiunea neîntreruptă a Rusiei asupra ţării sale arată că sancţiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente.

De asemenea, Zelenski şi-a exprimat regretul că lumea continuă să observe de la distanţă ce se întâmplă în Ucraina, scrie Agerpres

El a făcut aceste declaraţii după ce capitala Kiev a fost lovită de rachete ruseşti la primele ore ale dimineţii de vineri, a doua zi de război îndreptat de ruși împotriva ucrainienilor.

Zelenski a declarat că Rusia a reluat atacurile cu rachetă la ora locală 04.00, dar că trupele ruse au fost oprite din avansul lor în majoritatea direcţiilor.

Într-un discurs televizat, Zelenski a spus că atacurile ruse au avut ţinte atât militare, cât şi civile.

Totodată, el a afirmat că Rusia va trebui "să discute" cu Ucraina "mai devreme sau mai târziu" pentru a pune capăt luptelor, potrivit AFP

Uniunea Europeană are de a face cu proteste furioase din partea Kievului, deoarece liderii occidentali par gata să se abțină de la impunerea celei mai dăunătoare sancțiuni împotriva Rusiei, chiar dacă forțele Kremlinului au invadat Ucraina, provocând distrugeri și numeroase ucideri, potrivit The Guardian.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și-a exprimat furia, deoarece șefii de stat și de guvern din UE păreau probabil să decidă să nu blocheze Rusia de la un sistem internațional de plăți prin care primește valută străină.

Odată cu creșterea numărului de victime, Kuleba a avertizat că politicienii europeni și americani ar avea „sânge pe mâini” dacă nu reușesc să impună Moscova cea mai mare taxă prin tăierea Rusiei din așa-numitul sistem de plăți Swift.

„Nu voi fi diplomatic în acest sens”, a scris el pe Twitter. „Toți cei care se îndoiesc acum că Rusia ar trebui interzisă de la Swift trebuie să înțeleagă că și sângele bărbaților, femeilor și copiilor ucraineni nevinovați le va mânji mâinile. INTERZIȘI RUSIA DE LA SWIFT.”, a declarat acesta.

.

Sursa foto: Volodimir Zelenski / Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri