Armata ucraineană îi îndeamnă oficial pe locuitorii din Kiev să arunce cocktail-uri Molotov în „grupurile de infiltrare” ruse care pătrund în capitală.

Ajunsă la capătul puterilor în fața avansului invadatorilor ruși, Armata ucraineană recurge la măsuri extreme și le cere civililor populației ucrainiene să facă cocktail-uri Molotov și să le arunce asupra invadatorilor care au ajuns deja în Kiev.

„Faceți cocktailuri Molotov, neutralizați ocupantul! Locuitori - fiți atenți! Nu ieși din casă”, îndeamnă Ministerul Apărării de la Kiev printr-un Tweet.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret privind mobilizarea generală a populaţiei ca urmare a invaziei începute de Rusia, transmite vineri AFP.

Potrivit decretului publicat joi pe site-ul preşedinţiei ucrainene, măsura îi vizează pe cei supuşi recrutării şi pe rezervişti şi se va aplica în termen de 90 de zile în toate regiunile Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri