Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un ''dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Vladimir Putin ''s-a înşelat'', ''suntem pregătiţi, suntem uniţi'', a spus Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, cerând Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care ''nu se teme de nimic''.

”Preşedintele rus ''a crezut că Occidentul şi NATO nu vor răspunde''. Dar ''Putin este acum mai izolat ca oricând de restul lumii'', deoarece în lupta împotriva ''autocraţiei'', ''democraţiile sunt pregătite'', a adăugat el, enumerând sancţiunile fără precedent care s-au abătut asupra Rusiei după invazia din Ucraina, scrie Agerpres.ro.

Totuşi, ''dacă dictatorii nu plătesc preţul pentru agresiunea lor, ei provoacă şi mai mult haos'', a avertizat cel de-al 46-lea preşedinte din istoria SUA referindu-se la liderul de la Kremlin.

Sursa Video: Facebook Joe Biden

Amenințările lui Biden la adresa oligarhilor

El i-a ameninţat pe oligarhii ruşi cu confiscarea "iahturilor, apartamentelor de lux şi a avioanelor lor", un grup operativ al Departamentului de Justiţie al SUA urmând să se axeze pe urmărirea penală a activităţilor criminale ale acestora.

Biden a promis că Putin va plăti un preţ ridicat continuu pe termen lung.

Joe Biden a anunţat o interdicţie pentru avioanele ruseşti din spaţiul aerian al SUA, la fel ca şi Uniunea Europeană şi Canada.

Iar cele 27 de state UE au dat undă verde excluderii "anumitor bănci ruseşti" din sistemul de mesagerie Swift, un angrenaj cheie în finanţele internaţionale, şi interzicerii mass-media ruseşti de stat RT şi Sputnik.

Ca urmare a sancţiunilor, va fi deschisă o procedură de faliment împotriva principalei filiale europene a celei mai mari bănci ruseşti, Sberbank, a anunţat autoritatea de reglementare bancară a UE.

Între timp, Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cel mai înalt organism judiciar al ONU, a anunţat audieri pe 7 şi 8 martie, după ce guvernul ucrainean a acuzat Moscova că plănuieşte un genocid.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Ucraina a comis un "genocid" în regiunea Donbas din estul Ucrainei, fără a prezenta dovezi, şi a declarat că invazia, numită "operaţiune specială" de către oficialii ruşi, a fost, prin urmare, justificată pentru a pune capăt acestui genocid.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri