Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a negat categoric implicarea ţării sale în războiul împotriva Ucrainei.

"Armata Republicii Belarus nu a participat la operaţiunile speciale (ale Rusiei în Ucraina) şi nu intenţionează să participe. Nu este nevoie de aceasta", a spus Lukaşenko pentru mass-media de stat belaruse, folosind termenul folosit de Kremlin pentru invazie, scrie Ageprres.

Menționăm că în urmă cu mai multe zile, Lukașenko declara că trupele sale „sunt gata” să se alăture forțelor ruse care deja luptau împotriva ucrainienilor.

Oficial, Moscova îşi denumeşte invazia din Ucraina "o operaţiune militară specială", menită să "demilitarizeze" şi "denazifice" această ţară.

Potrivit lui Lukaşenko, Minskului nu i s-a cerut ca Belarus să participe la această "operaţiune militară". "Nu aveţi motive de îngrijorare", a afirmat preşedintele belarus.

Totodată, Lukaşenko a subliniat că frontierele Republicii Belarus cu Ucraina vor fi întărite. El a vorbit despre tentativele în curs de a atrage Belarusia în conflict.

Aleksandr Lukaşenko, numit de unii "ultimul dictator al Europei", i-a permis preşedintelui rus Vladimir Putin să folosească ţara sa pentru a desfăşura trupe ruse ce participă acum la invazia asupra Ucrainei. Avioane, elicoptere şi rachete ruse au fost desfăşurate de pe teritoriul belarus.

Republica Belarus este de asemenea locul unde sunt organizate negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană.

Guvernul ucrainean de la Kiev a afirmat la un moment dat că trupe belaruse luptă de asemenea în Ucraina sau se pregătesc să lupte.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri