Beijingul a făcut apel la negocieri directe între Rusia şi Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice între ministrul chinez de externe, Wang Yi, şi omologul său american, Antony Blinken.

''Încurajăm negocierile directe între Rusia şi Ucraina'', i-a spus Wang secretarului de stat american, potrivit comunicatului Ministerului chinez de Externe, citat de AFP, preluat de Agerpres.ro.

''Sperăm că luptele vor înceta cât mai curând posibil (...) şi că o criză umanitară pe scară largă va fi evitată", a adăugat Wang, recunoscând că negocierile între Rusia şi Ucraina vor fi dificile.

Aceasta a fost prima conversaţie telefonică între cei doi demnitari de la lansarea ofensivei militare ruseşti, consemnează AFP.

La rândul său, Blinken a subliniat că lumea "urmăreşte să vadă ce ţări apără principiile fundamentale ale libertăţii, autodeterminării şi suveranităţii", potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

''Lumea acţionează la unison pentru a dezaproba şi a răspunde agresiunii ruseşti, astfel încât Moscova să plătească preţul suprem", a declarat Blinken.

China se abține să pună punctul pe i

În timp ce ţările occidentale au impus un spectru larg de sancţiuni dure împotriva Rusiei, China s-a abţinut să condamne invazia Ucrainei şi să numească intervenţia rusă drept război.

Dând dovadă de prudenţă, Wang, a cărui ţară a încheiat în februarie un acord cu Rusia privind livrările de gaze, a declarat că subiectul situaţiei din Ucraina este ''strâns legat de interesele de securitate ale tuturor părţilor''.

SUA, NATO, UE şi Rusia ar trebui să poarte un dialog şi "să acorde atenţie repercusiunilor negative ale expansiunii continue a NATO în est pentru mediul de securitate al Rusiei", a continuat Wang, reluând retorica Moscovei în acest ultim punct.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri