O persoană a fost arestată şi o anchetă a fost declanşată luni după ce un camion a intrat în poarta ambasadei ruse din Dublin, a anunţat poliţia irlandeză.

Incidentul a avut loc la începutul după-amiezii, în sudul capitalei, potrivit poliţiei, informează AFP, citată de Agerpres.

"Un bărbat a fost arestat şi (...) se află în prezent în detenţie. Ancheta este în curs", a anunţat poliţia irlandeză.

Imagini difuzate pe reţelele sociale arată cum un camion mare, având pe el logoul unei întreprinderi de obiecte religioase, accelerează în marşarier spre porţile ambasadei ruse, spărgându-le. Niciun rănit nu a fost înregistrat.

După ce Rusia a invadat Ucraina, numeroşi manifestanţi se adună în mod regulat în faţa ambasadei ruse din Irlanda, în semn de susţinere pentru ucraineni.

Vineri, unul dintre manifestanţi, un preot catolic, a aruncat cu vopsea roşie în porţile misiunii diplomatice, în timp ce dădea un interviu la radioul naţional.

Unii responsabili ai opoziţiei i-au cerut de asemenea premierului irlandez Micheal Martin să-l expulzeze pe ambasadorul rus, însă acesta a refuzat să ia o astfel de decizie.

Sursa foto: Shutterstock/Marek Godlewski

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri