Sistemele care monitorizează materialul nuclear la instalaţiile de deşeuri radioactive de la centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl, din Ucraina, care au fost capturate de forţele ruse luna trecută, au încetat să mai transmită date către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a anunţat agenţia nucleară a ONU.

"Directorul general... a indicat că transmisia de date la distanţă de la sistemele automatizate de monitorizare instalate la centrala nucleară de la Cernobîl a fost pierdută", a anunţat într-un comunicat AIEA.

Încă din 6 martie, AIEA a precizat că anumite informații relevante de pe site nu pot fi obținute prin mijloacele obișnuite, potrivit CNN. Forțele ruse au închis anumite rețele mobile și internetul de la centrala nucleară Zaporojie, potrivit celor transmise de Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenției de Energie Atomică Internațională.

Centrul nuclear din Ucraina a confirmat că a început să aibă serioase probleme de comunicare cu personalul din Zaporojie.

Totodată, IAEA susține că sunt probleme și cu furnizarea de alimente și apă la centrală.

Fosta centrală de la Cernobîl este locul celui mai grav accident nuclear din istorie în 1986.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri