Rusia este al doilea cel mai mare exportator de arme la nivel mondial, după Statele Unite, iar între clienții săi găsim inclusiv o țară care aspiră la titlul de membră a Uniunii Europene.

Federația Rusă ocupă locul doi în topul exportatorilor de arme la nivel mondial, o analiză Al Jazeera arătând faptul că armele livrate de ruși cumpărătorilor săi ating un procent de aproximativ 20% din totalul exporturilor mondiale în acest domeniu.

Astfel, conform publicației, în perioada 2016-2020 India a ocupat locul 1 între clienții de armament ai Moscovei, cheltuielile țării fiind de 6,6 miliarde de dolari, adică 23,3% din totalul de arme exportate, urmată de China (5,1 miliarde de dolari, sau 18,2% din total) și Algeria (4,2 miliarde de dolari, sau 14,9% din total).

Alte țări care beneficiază de exporturile de arme rusești sunt Egipt, Vietnam, Kazahstan, dar printre acestea regăsim și o țară cu aspirații de candidată la integrarea europeană - Serbia.

Cât despre armele de fabricație rusească cele mai cumpărate, avioanele de luptă reprezintă aproape 50% din totalul exporturilor, dintre care India a cumpărat cel puțin jumătate. De asemenea, India este una dintre cele șase țări care operează submarine nucleare rusești închiriate de la Moscova.

Totodată, analiza notează și vânzarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 cumpărate de China, India, Siria și Turcia.

Nu în ultimul rând, publicația remarcă faptul că mitraliera de asalt Kalașnikov rămâne cea mai bine vândută armă de acest tip, fiind estimat că în acest moment există în jur de 100 de milioane de unități în lumea întreagă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri