Un angajat care lucra pentru divizia care dezvolta sistemul de pilot automat al Tesla spune că a fost demis pentru că deține un canal YouTube, în care publica recenzii legate de tehnologia companiei, unele dintre ele destul de oneste și nu foarte laudative, potrivit BusinessInsider.

John Bernal deține canalul YouTube AI Addict, unde postează videoclipuri cu el însuși conducând o Tesla, proprietate personală, și folosind funcția Full Self-Driving (FSD).

„Am fost concediat de la Tesla în februarie, canalul meu de YouTube meu fiind citat drept motiv. Chiar dacă testele mele sunt de pe vehiculul meu personal, în afara programului de lucru și folosind software-ul pentru care am plătit”, a spus Bernal în videoclipul său.

Siguranța oferită de tehnologia de conducere autonomă a Tesla a devenit un subiect sensibil pentru companie. Directorul de politici publice al companiei lui Elon Musk a trimis săptămâna trecută o scrisoare senatorilor americani, încercând să-i liniștească cu privire la siguranța FSD, care a ajuns la o versiune îmbunătățită a funcției Autopilot a Tesla.

Bernal a mai spus în videoclipul său că, la scurt timp după ce a fost concediat, sistemul FSD al mașinii sale personale a fost suspendat. Bernal a adăugat că a avut „zero manevre de utilizare necorespunzătoare” în dimineața în care FSD a fost suspendat. Manevrele de utilizare necorespunzătoare sunt evenimente înregistrate de Tesla pentru a ajuta la determinarea când șoferii folosesc sistemul FSD în siguranță sau nu.

Se pare că rezilierea lui Bernal a venit la scurt timp după ce acesta a postat un videoclip în care mașina lui se ciocnește de un bolard (stâlp de protecție) în timp ce acesta avea FSD beta activat.

Notificarea de demitere a lui Bernal nu conținea detalii scrise despre motivul pentru care a fost concediat. Bernal a declarat pentru CNBC că managerii i-au spus că „a încălcat politica Tesla” și că activitatea de pe canalul său de YouTube reprezintă un „conflict de interese”.

Bernal a fost angajat pentru prima dată de compania lui Elon Musk în august 2020, iar la momentul concedierii, lucra la tehnologia companiei de conducere autonomă ca „operator avansat de testare a sistemelor de asistență a șoferului”. Și-a lansat canalul de YouTube, care are în prezent aproximativ 8.400 de abonați, în februarie 2021.

Un manager a încercat să-l descurajeze să mai facă recenzii

Bernal a spus într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC că a fost întotdeauna transparent cu managerii săi cu privire la canalul său de YouTube.

El a dezvăluit că un manager a discutat cu el despre canalul său în martie 2021, după ce a postat un videoclip în care a arătat că a trebuit să intervină de mai multe ori pentru a evita pericolul, în timpul ce testa funcționalitățile sistemului de conducere autonomă.

„Un manager din echipa mea Autopilot a încercat să mă descurajeze să postez orice conținut negativ sau critic în viitor care a implică FSD Beta”, a spus el pentru CNBC.

În ciuda faptului că FSD-ul pe propriul său vehicul a fost suspendat, Bernal a spus în cel mai recent videoclip al său că folosește o nouă Tesla și le-a mulțumit fanilor pentru că și-au oferit propriile vehicule pentru testare.

Sursa foto: Tesla.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri