Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat, până în prezent, în România de la declanşarea crizei din ţara lor, informează Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al instituției, până la data de 20 martie, ora 24,00, au intrat în România 500.747 cetăţeni ucraineni. Duminică, prin punctele de frontieră au intrat în România 9.582 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.986 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova - 3.246 (scădere cu 9,5%).

Zece milioane de persoane au fugit din casele lor în Ucraina din cauza războiului "devastator" condus de Rusia, a declarat duminică și Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi Filippo Grandi.

"Războiul din Ucraina este atât de devastator încât 10 milioane de persoane au fugit, fie strămutaţi în interiorul ţării, fie refugiaţi în străinătate", a scris pe Twitter Filippo Grandi.

Între aceştia, potrivit UNICEF, peste 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina ca refugiaţi din 24 februarie şi nenumăraţi alţii au fost strămutaţi din cauza violenţei.

"Copiii strămutaţi sunt extrem de vulnerabili la separarea de familii, la exploatare şi traficare. Ei au nevoie ca guvernele din regiune să intensifice măsurile pentru a-i menţine în siguranţă”, a adăugat oficialul.

Organizaţia precizează că peste 500 de copii neînsoţiţi au trecut graniţa din Ucraina în România, în perioada 24 februarie - 17 martie.

"Numărul real al copiilor separaţi care au fugit din Ucraina în ţările vecine este probabil mult mai mare. Copiii separaţi sunt deosebit de vulnerabili la trafic şi exploatare”, a mai transmis organizaţia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri