Liderii principalelor ţări industrializate din lume (G7), reuniţi la Bruxelles, au avertizat joi Rusia să nu utilizeze arme nucleare, chimice sau biologice în războiul său contra Ucrainei, indică declaraţia dată publicităţii la finalul reuniunii, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Avertizăm cu privire la orice ameninţare cu utilizarea armelor nucleare, biologice sau chimice sau a materialului legat de acestea", afirmă liderii din SUA, Regatul Unit, Germania, Franţa, Italia, Japonia şi Canada.

Toate ţările sunt pregătite pentru a primi refugiaţi din Ucraina, arată declaraţia liderilor G7.

Referitor la energie, liderii statelor din G7 le cer ţărilor producătoare de petrol şi gaz să acţioneze în mod responsabil şi să majoreze livrările pe pieţele internaţionale, adăugând că în acest scop Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) trebuie să se implice.

De asemenea, ei au promis că ţările membre ale G7 vor evita interdicţiile asupra exporturilor de produse alimentare.

În urmă cu câteva zile, Moscova va utiliza arma nucleară în Ucraina doar în cazul unei "ameninţări existenţiale" împotriva Rusiei.

”Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare. Dacă este vorba despre o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră", declara Dmitri Peskov, purtătorul de cuvând al președinției ruse.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri