Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat imagini noi cu Soarele, realizate de sonda Orbiter, la rezoluție foarte mare, în așa fel încât steaua sistemului nostru solar poate fi admirată în toată splendoare.

Imaginile au fost făcute când Solar Orbiter se afla la o distanță de aproximativ 75 de milioane de kilometri, la jumătatea distanței dintre lumea noastră și steaua care guvernează Sistemul Solar, potrivit ESA. Telescopul de înaltă rezoluție al EUI realizează fotografii cu o rezoluție atât de mare încât, la acea distanță apropiată, este necesar un mozaic de 25 de imagini individuale pentru a acoperi întregul Soare.

Sursa - ESA

Luată una după alta, imaginea completă a fost surprinsă pe o perioadă de mai mult de patru ore, deoarece realizarea fiecărui segment al imaginii finale durează aproximativ 10 minute, lunând calcul și timpul pentru ca sonda să se îndrepte de la un segment la altul.

În total, imaginea finală conține mai mult de 83 de milioane de pixeli într-o grilă de 9148 x 9112 pixeli. Pentru comparație, această imagine are o rezoluție de zece ori mai bună decât cea pe care o poate afișa un ecran TV 4K.

Soarele - ESA

Sursa - ESA

EUI captează imagini cu Soarele la o lungime de undă de 17 nanometri, în regiunea ultravioletă extremă a spectrului electromagnetic. Aceasta dezvăluie atmosfera superioară a Soarelui, coroana solară, care are o temperatură de aproximativ un milion de grade Celsius.

Pentru a putea admira imaginile la rezoluție maximă puteți accesa site-ul ESA AICI.

Sursa foto: ESA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri