10 Aprilie 2022

Phenianul îl consideră ”bătrân senil” pe Joe Biden: Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere



Coreea de Nord a lansat prin intermediul presei sale de stat o diatribă violentă împotriva preşedintelui american Joe Biden, catalogat drept "bătrân senil" şi "slab" pentru că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina.

Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, iar la sfârşitul lunii martie a creat probleme spunând că Putin "nu poate rămâne la putere". Astfel de remarci iresponsabile nu pot fi făcute decât de urmaşul yankeilor, un maestru al agresiunii şi al conspiraţiei", a scris agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA, potrivit Agerpres.ro.

''S-ar putea concluziona că există o problemă cu facultăţile sale intelectuale şi că remarcile sale iresponsabile sunt doar o dovadă a imprudenţei unui bătrân de vârstă senilă", a continuat KCNA, referindu-se la Biden. ''Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere'', a adăugat aceasta.

Coreea de Nord, susținătoare a invaziei rusești în Ucraina

Phenianul susţine în mod deschis invazia Ucrainei de către Rusia, unul dintre puţinii săi aliaţi, şi acuză Washingtonul că se află "la originea" crizei actuale.

Regimul de la Phenian a declarat că acest conflict ''a devenit brusc o problemă legată de drepturile omului'' şi a afirmat că ''pierzătorul final'' al crizei vor fi Statele Unite, consemnează şi EFE.

Nu este neobişnuit ca presa oficială nord-coreeană să atace liderii străini cu un limbaj violent, chiar abuziv. Biden a mai fost numit "câine turbat" care ar trebui "omorât în bătaie cu un băţ", pe când era candidat democrat la preşedinţia SUA.

Jigniri constante la adresa liderilor politici ai lumii

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost descris ca fiind "răsfăţat" şi "dereglat mintal". Fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost numită "vrăjitoare" şi "prostituată vicleană".

Coreea de Nord este supusă unor sancţiuni extinse din partea comunităţii internaţionale din cauza programelor sale nucleare şi de rachete şi şi-a accelerat testele de armament în ultimele luni, ceea ce a determinat Washingtonul să sporească presiunea asupra regimului condus de Kim Jong-un, dar fără a închide uşa dialogului.

În ianuarie 2021, Pyongyang a aprobat un plan de modernizare a armamentului care se află în spatele recentei creşteri a testelor cu rachete (12 de la începutul anului, un număr record).

Regimul a lansat la sfârşitul lunii martie prima sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din 2017 şi se crede că ar putea detona în curând un dispozitiv atomic pentru prima dată în ultimii cinci ani.



Citeste si