Ministrul ucrainean de finanţe, Serhii Marcenko, a cerut ajutor financiar internaţional imediat în valoare de miliarde de dolari pentru ca Ucraina să poată supravieţui în urma deficitului bugetar semnificativ creat după invazia rusă, scrie marţi publicaţia Financial Times, citată de agenţia EFE, transmite Agerpres.

Ministrul a descris un tablou sumbru al economiei Ucrainei şi a estimat la circa 270 de miliarde de dolari pagubele provocate de război infrastructurii civile şi militare. De asemenea, circa 30% dintre companiile ucrainene şi-au încetat complet activitatea, iar exporturile au scăzut la jumătate.

''Suntem sub un mare stres, în cele mai rele condiţii (financiare)'' şi ''acum este vorba despre supravieţuirea ţării noastre'', a subliniat Serhii Marcenko într-un interviu acordat Financial Times.

''Dacă doriţi să luptăm în continuare în acest război, pentru a câştiga acest război, atunci ajutaţi-ne!'', a cerut ministrul ucrainean.

Deficitul bugetar al Ucrainei pentru anul în curs, prognozat la 3,5% din PIB înaintea invaziei ruse, va creşte considerabil, deşi guvernul de la Kiev a tăiat cheltuieli în valoare de circa 6 miliarde de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri