Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri un nou ajutor militar al SUA pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, în special echipamente grele, a anunțat Casa Albă, potrivit Agerpres.

Această nouă tranşă de ajutor va conţine "echipamente foarte eficace pe care le-am mai livrat" Ucrainei, precum şi "noi capacităţi", în special "sisteme de artilerie" şi "mijloace de transport blindate", precizează executivul american.

Administraţia SUA a dat de asemenea undă verde transferului de elicoptere.

Citește și: Biden l-a acuzat pe genocid pe Vladimir Putin pentru prima dată

Preşedintele american Joe Biden l-a sunat miercuri pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-l "ţine la curent cu sprijinul continuu al SUA" pentru Ucraina, a indicat Casa Albă, potrivit AFP.

Zelenski a transmis la rândul său pe Twitter că cei doi lideri au "discutat despre un nou plan de ajutor militar şi potenţial economic", evocând totodată "crimele de război" comise în ţara sa şi sancţiunile adoptate de occidentali împotriva Rusiei.

Convorbirea între cei doi șefi de stat a durat aproape o oră, scrie Agerpres.

Sursa foto: DoD News / EJ Hersom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri