Compania din Statele Unite care gestionează drepturile pentru fonturi precum Times New Roman și Arial le-a restricționat accesul utilizatorilor din Rusia, ca urmare a invadării Ucrainei.

Monotype Imaging Inc., compania americană care deține drepturile pentru unele dintre cele mai folosite fonturi, printre care Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma, Helvetica sau Gill Sans, a decis să le blocheze accesul la produsele sale utilizatorilor din Rusia. Aceștia au semnalat presei că au primit notificări privind restricționarea utilizării fonturilor, a scris ziarul Vedomosti.

Ulterior, un reprezentant al companiei a confirmat situația pentru TASS. ”Cu regret anunț că, în contextul sancțiunilor actuale și al relațiilor internaționale cu Rusia, nu putem să avem relații comerciale cu companii din Rusia sau subsidiarele acestora”. În decembrie 2021, Montype ajunsese la un portofoliu de 36.000 de fonturi.

Citește și: Efecte ale sancțiunilor împotriva Rusiei: TMK Artrom, una dintre marile companii din industria românească, are salariile blocate

Restricțiile vor afecta companiile și instituțiile care folosesc fonturi - de pildă edituri sau firme de software - și nu utilizatori persoane fizice, care folosesc aceste fonturi în aplicații cumpărate de la Microsoft sau Apple, de pildă. O soluție pentru entitățile afectate ar fi să folosească VPN, scrie Europa Liberă. Pe de altă parte, în astfel de situații Monotype ar putea deschide acțiuni în justiție.

Times New Roman este însă și fontul standard pentru documentele oficiale emise de instituțiile din Rusia. În mai 2016, ministrul de atunci al Comunicațiilor și Mass-Media, Nikolai Nikiforov, a cerut eliminarea ”fonturilor străine” din actele autorităților de la Kremlin.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri