Procurorul Curţii penale internaţionale Karim Khan a afirmat că va încerca în continuare să determine Rusia să coopereze cu ancheta sa privind crime de război în Ucraina.

"Voi continua să încerc să abordez, pentru a treia oară, Federaţia Rusă", a spus Khan, aflat la Kiev, după o vizită într-o regiune unde Ucraina afirmă că au fost comise atrocităţi asupra civililor sub recenta ocupaţie rusă, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Rusia a respins alegaţiile că trupele sale au comis crime de război în Ucraina, calificându-le drept "fake news".

Miercuri, în timpul unei vizite la Bucea, procurorul CPI a declarat că Ucraina este o "scenă a crimei", precizând că o echipă medico-legală a CPI se pregăteşte să lucreze "pentru a putea într-adevăr separa adevărul de ficţiune".

"Suntem aici pentru că avem motive întemeiate să credem că au fost comise crime care sunt de competenţa Curţii. Trebuie să risipim ceaţa războiului pentru a ajunge la adevăr", a declarat el presei în cursul vizitei în această localitate de la periferia Kievului, unde sute de civili, potrivit autorităţilor ucrainene, au fost găsiţi ucişi după ocupaţia rusă.

"Trebuie să ne păstrăm mintea deschisă şi să ne bizuim pe dovezi", a adăugat el. "Legea trebuie să fie mobilizată şi aruncată în luptă pentru a proteja civilii", a spus miercuri procurorul CPI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri