Peste 1.100 de medici din Germania s-au oferit voluntari pentru a se deplasa în Ucraina sau în ţările vecine, potrivit Asociaţiei medicale germane.

"Numărul arată cât de mare este solidaritatea profesiei medicale cu oamenii din Ucraina. Până la urmă o misiune acolo îţi poate ameninţa viaţa", a declarat Klaus Reinhardt, preşedintele asociaţiei, pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland, scrie Agerpres, citând DPA.

În urma unui apel lansat de organizaţia profesională, medicii s-au înregistrat pe un portal online pentru a ajuta la tratarea celor bolnavi sau răniţi în război.

Potrivit lui Reinhardt, asociaţia este în discuţii cu Ministerul de Externe German, Ministerul Sănătăţii, ambasadele Ucrainei şi ale statelor vecine pentru a stabili unde pot fi trimişi medicii.

"Imediat ce guvernul ne anunţă despre nevoia unei desfăşurări în cadrul misiunilor umanitare internaţionale, putem furniza suficienţi medici", a spus Klaus Reinhardt.

"Facem tot posibilul pentru a plasa aceşti medici unde pot ajuta fără a se pune în pericol în mod iresponsabil", a scris pe Twitter ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach.

În plus, a adăugat el, cei răniţi şi bolnavi sunt transportaţi cu avionul în Germania şi alte state UE unde beneficiază de îngrijiri medicale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri