Junta la putere în Mali a anunţat că a primit o nouă livrare de echipament militar rusesc constând în "două elicoptere de luptă şi radare de supraveghere", relatează AFP, citată de Agerpres.

"Primim acest al doilea lot de echipamente militare provenind din Rusia. Este expresia unui parteneriat foarte fructuos cu statul rus", a declarat generalul de divizie Oumar Diarra, şeful statului major general, potrivit unui comunicat al Direcţiei de informaţii şi relaţii publice a armatei (DIRPA).

Pe conturile de Facebook și Twitter ale preşedinţiei din Mali au fost postate imagini cu descărcarea încărcăturii avionului cargo rusesc care a transportat echipamentul până la aeroportul internaţional din Bamako.

Coloneii care au preluat puterea printr-un puci în august 2020 în Mali s-au apropiat de Rusia în contextul în care s-au îndepărtat de Franţa, angajată militar în ţară împotriva jihadiştilor din 2013. Pe fondul crizei diplomatice cu junta, Parisul a anunţat în februarie retragerea soldaţilor săi desfăşuraţi în Mali, operaţiune care ar urma să se încheie în această vară.

Regimul din Mali, acuzat că ar folosi mercenari ruși din Grupul Wagner

Franţa şi partenerii săi europeni angajaţi alături de ea în Mali denunţă de mai multe luni faptul că junta ar fi recurs la serviciile societăţii private ruse de securitate Wagner, cu practici dintre cele mai controversate. Junta dezminte acest lucru şi vorbeşte despre un vechi parteneriat cu armata rusă.

Regimul de la Bamako a recepţionat deja pe 31 martie două elicoptere de luptă şi radare ruseşti, "elicoptere de atac Mil Mi-35P" şi "sisteme radar mobile 59N6-TE", potrivit portalului de informaţii specializat Africa Intelligence. Potrivit aceleiaşi surse, această comandă intră în cadrul unui acord "încheiat între guverne în 2019" şi care prevede achiziţia de elicoptere "în condiţii financiare sensibil mai interesante" decât cele propuse de grupul european Airbus.

Sursa foto: Președinția Republicii Mali

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri