Vulcanul Karimski din peninsula rusă Kamceatka a ejectat o coloană de cenuşă care a ajuns până la o altitudine de 10 kilometri, a notează Interfax, menţionând experţi din cadrul grupului de răspuns la erupţii vulcanice KVERT, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Nu au fost semnalate depuneri de cenuşă în zone rezidenţiale, a precizat Ministerul Apărării Civile pentru Interfax. Cenuşa s-ar putea deplasa într-o direcţie nord-estică, iar autorităţile locale au emis cel mai înalt nivel de alertă pentru traficul aerian.

Potrivit presei locale, vulcanul are o altitudine de 1.486 de metri. Este situat la o distanţă de 120 de kilometri nord-est de Petropavlovsk-Kamceatski, capitala Peninsulei Kamceatka, şi la o distanţă de circa 45 de kilometri de cel mai apropiat oraş din această peninsulă slab populată.

În Peninsula Kamceatka se află circa 160 de vulcani, dintre care doar circa 20 sunt activi. Regiunea vulcanică a fost inclusă de UNESCO pe lista patrimoniului umanităţii.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri