Franţa furnizează rachete antitanc Milan şi tunuri Caesar Ucrainei pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse, a afirmat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu apărut vineri în cotidianul Ouest-France, preluat de Agerpres.

”Livrăm (...) echipamente corespunzătoare, de la (rachete) Milan la (tunuri) Caesar, trecând prin mai multe tipuri de armamente”, a răspuns Macron în interviu la întrebarea privind furnizarea de arme grele Ucrainei de către Europa.

”Cred că trebuie continuat pe acest drum. În continuare cu o linie roşie care este de a nu intra în cobeligeranţă”, a adăugat el. Duminică, Macron se confruntă, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu Marine Le Pen, acuzată de apropiere de Vladimir Putin.

FOTO: DVIDS/U.S. Army photo by Sgt. Josephine Carlson

Solicitat de AFP, Palatul Elysée nu a precizat numărul de rachete Milan (foto sus) şi tunuri Caesar livrate, pentru a nu da informaţii operaţionale ce ar putea fi folosite de armata rusă. Conform preşedinţiei, rachetele Milan au fost deja livrate, în timp ce tunurile Caesar vor fi livrate în zilele următoare, împreună cu mii de obuze.

Citește și: Analiză XTB: cum ar afecta o victorie a lui Le Pen economia europeană. Euro riscă să ajungă sub dolar

Pe de altă parte, patruzeci de militari ucraineni urmează să fie instruiţi în Franţa în manevrarea lor începând de sâmbătă, a adăugat Palatul Elysée, fără alte precizări.

Armata terestră franceză dispune de 76 tunuri Caesar de 55 mm, montate pe camioane şi cu o rază de acţiune de 40 km. Mai multe state NATO au dat deja undă verde livrărilor de armament greu, printre ele SUA, Marea Britanie, Cehia sau Ţările de Jos.

Sursa foto: DVIDS/U.S. Army photo by Spc. Zakia Gray

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri