Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis luni felicitări omologului său francez Emmanuel Macron reales cu o zi înainte, urându-i "succes" în noul său mandat, în ciuda tensiunilor puternice legate de Ucraina, informează France Presse.

"Vă doresc sincer succes în acţiunea publică, precum şi o sănătate bună", a declarat Putin într-o telegramă laconică trimisă lui Macron, a anunţat Kremlinul, conform Agerpres.ro.

Preşedintele francez a fost reales duminică pentru un al doilea mandat de cinci ani, învingând-o pe Marine Le Pen, candidata de extremă dreaptă care a declarat în trecut că vrea să dezvolte relaţiile cu Moscova şi al cărui partid a contractat un împrumut de 9 milioane de euro în 2017 de la o bancă rusă.

În timpul campaniei electorale, Macron şi-a atacat în mod deosebit rivala asupra acestui punct, acuzând-o de complezenţă faţă de Kremlin.

Relaţiile dintre Franţa şi Rusia s-au tensionat puternic de la începutul ofensivei militare a Moscovei în Ucraina, la 24 februarie.

În ciuda acestei crize, Macron a discutat de mai multe ori cu Putin înainte şi după izbucnirea conflictului pentru a căuta o soluţie, fără succes.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri