UPDATE 20:00: Chișinăul a reacționat cu privire la anunțul Bulgariei referitor la părăsirea teritoriului moldovenesc. ​​Ministerul de Externe din Bulgaria a cerut cetățenilor săi să evite orice călătorie în Republica Moldova, iar cei care se află acolo să părăsească țara cu orice mijloace posibile. Bulgaria este prima țară europeană care ia o asemenea decizie cu privire la Republica Moldova, menționează MAEIE, potrivit MoldPres.

Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte.

​​Ministerul de Externe din Bulgaria a cerut cetățenilor săi să evite orice călătorie în Republica Moldova, iar cei care se află acolo să părăsească țara cu orice mijloace posibile. Bulgaria este prima țară europeană care ia o asemenea decizie cu privire la Republica Moldova.

Situația incertă din Transnistria a făcut ca autoritățile bulgare să emită această atenționare de călătorie, scrie The Sofia Globe.

Pe 26 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate al țării în contextul destabilizării situației din autoproclamata republică transnistreană, oferind evaluarea sa și a autorităților în perspectiva situației create.

"Este o situație complexă și tensionată. Noi suntem vigilenți, vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări, pentru întărirea securității statului", a adăugat Maia Sandu.

Astfel, a concluzionat aceasta, Consiliul Suprem de Securitate al țării a constatat faptele de escaldare și a recomandat creșterea intensității verficărilor circulației, creșterea intensității patrulării și verificării pe teritoriul Republicii Moldova, creșterea nivelului de alertă în ce privește securizarea infrastructurilor critice.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri