2 Mai 2022

Două vedete rusești au fost distruse de drone Bayraktar lângă Insula Șerpilor



Două vedete de patrulare ruseşti care navigau în Marea Neagră au fost distruse de loviturile efectuate de două drone ucrainene, a declarat luni comandantul-şef al Forţelor armate ucrainene Valeri Zalujnîi pe canalul său Telegram, citat de EFE şi Ukrinform, transmite Agerpres.

"Două nave ruseşti din clasa Raptor au fost distruse în zorii zilei (de luni) în apropiere de Insula Şerpilor", a relatat agenţia de presă ucraineană Ukrinform, citându-l pe acelaşi responsabil militar ucrainean.

"Bayraktar este în funcţiune", a remarcat Zalujnîi, referindu-se la dronele de luptă de fabricaţie turcă, de altitudine medie şi distanţă lungă, capabile să efectueze operaţiuni de zbor autonome sau cu dirijare de la distanţă.

Potrivit Ucrainei, cele două vedete ruseşti au încercat anterior să efectueze o misiune de recunoaştere la gurile Dunării.

"Sub acoperirea întunericului, navele de asalt inamice Raptor au încercat să efectueze o misiune de recunoaştere a situaţiei la gurile Dunării. Simţind pericolul, cele două vedete s-au retras spre Insula Şerpilor, dar acolo le-a ajuns din urmă pedeapsa Bayraktar", se afirmă într-un comunicat al Comandamentului operativ "Sud" al forţelor armate ucrainene.

Postarea lui Zalujnîi este însoţită de câteva imagini, aparent realizate cu drone, în care se văd cum proiectile distrug cele două vedete ruseşti.

Vedetele de patrulare de mare viteza de tip Raptor utilizate de Flota rusă din Marea Neagră sunt destinate, între altele, pentru operaţiuni de patrulare, interceptarea şi reţinerea unor obiective de mici dimensiuni şi desantul de trupe în zone de coastă.



Citeste si