Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi într-un discurs prin videoconferinţă în faţa parlamentului ucrainean că Regatul Unit va acorda Ucrainei un nou ajutor militar în sumă totală de 300 de milioane de lire, inclusiv sub formă de radare, drone şi aparate pentru vedere nocturnă, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Vom continua să ajutăm Ucraina (...) cu arme, financiar şi umanitar, până ne vom atinge obiectivul pe termen lung care trebuie să fie întărirea Ucrainei astfel ca nimeni să nu mai îndrăznească să vă atace", a spus premierul britanic.

Londra a deblocat deja până acum ajutor militar pentru Kiev în valoare de 450 de milioane de lire, constând mai ales în rachete antitanc uşoare, iar recent a promis vehicule blindate, rachete antinavă şi sisteme de apărare antiaeriană.

"Am un mesaj pentru voi: Ucraina va câştiga, Ucraina va fi liberă", a adăugat Johsnon, subliniind că în lupta sa împotriva Rusiei Ucraina a "aruncat în aer mitul invincibilităţii (preşedintelui rus Vladimir) Putin".

Premierul britanic a regretat în acelaşi timp că occidentalii au fost "prea lenţi în a sesiza ce se întâmplă" şi în a sancţiona Moscova. "Nu mai putem repeta această eroare", a atenţionat el.

În acelaşi timp, într-un interviu acordat postului ITV, el a admis că Marea Britanie ar fi putut reacţiona mai rapid în sensul de a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni, pe fondul criticilor privind dificultăţile întâmpinate de aceştia la primirea pe teritoriul britanic comparativ cu alte state europene, au consemnat dpa şi PA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri