Friedrich Merz, liderul partidului conservator german de opoziţie, s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele Volodimir Zelenski, crescând presiunea asupra cancelarului Olaf Scholz, care încă nu a efectuat o vizită în capitala Ucrainei.

"Mulţumesc foarte mult, dragă Zelenski, pentru primirea călduroasă şi calitatea excepţională a atmosferei şi a conţinutului discuţiei. Germania este de partea Ucrainei şi a poporului său curajos", a postat pe Twitter şeful Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul fostului cancelar Angela Merkel, potrivit AFP, preluată de Agerpres.



"Sunt recunoscător că am avut ocazia să vorbesc cu reprezentanţii acestei ţări în cursul zilei. Cu preşedintele parlamentului, care m-a invitat, dar şi cu premierul şi preşedintele Republicii, şi, în cele din urmă, cu primarul acestui oraş", a declarat Merz la finalul zilei în faţa jurnaliştilor de la Kiev.

Deplasarea sa, planificată în ultimul moment, a fost făcută la mai puţin de o săptămână după ce deputaţii germani au votat cu o majoritate covârşitoare o moţiune prin care cer guvernului, până acum prudent, să accelereze livrările de arme grele către Ucraina.

Situaţia din Ucraina "nu se poate vedea doar la televizor, trebuie să o fi văzut pentru a înţelege întreaga tragedie a unor astfel de atacuri" comise de forţele ruse, a afirmat el, un reproş voalat la adresa cancelarului german, presat de mai multe săptămâni să meargă în Ucraina.

Cancelarul Scholz a refuzat până acum să efectueze o vizită, mai ales după ce Kievul nu a acceptat în aprilie să îl primească pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier, criticat pentru relaţiile din ultimii ani cu Rusia.

Luni, Olaf Scholz a spus că nu are "nicio obiecţie" în legătură cu vizita lui Merz la Kiev, despre care liderul CDU l-a informat. Cancelarul german a mai precizat că refuzul Kievului de a primi vizita preşedintelui Steinmeier, membru ca şi el al Partidului Social Democrat (SPD), constitue un obstacol în calea oricărei vizite a acestuia din urmă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri