4 Mai 2022

Nici preoții ruși nu scapă de sancțiunile UE. Patriarhul Kirill, luat la țintă



Comisia Europeană a propus sancțiuni împotriva șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, averea din străinatate a acestuia urmând să fie pusă sub sechestru, scrie AFP.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Rusiei se numără printre cele 58 de persoane din țară vizate de noile sancțiuni ale Comisiei, luate ca urmare a războiului din Ucraina.

Surse ale agenției AFP susțin că ar fi văzut un document care îl descrie pe patriarh drept „un aliat de lungă durată al președintelui Vladimir Putin, care a devenit unul dintre principalii susținători ai agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei”.

UE a impus sancțiuni împotriva a peste 1.000 de persoane în legătură cu războiul din Ucraina, constând în înghețarea activelor și restricții de călătorie. Pentru a intra în vigoare, sancțiunile împotriva celor 58 de noi persoane necesită aprobarea statelor membre UE.

Într-un interviu publicat pe 3 mai, Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea cu privire la poziția Patriarhului Kirill față de război.

„Am vorbit cu Kirill timp de 40 de minute pe Zoom. În primele 20 de minute, a citit dintr-o hârtie pe care o ținea în mână toate motivele prin care a justificat invazia rusă”, a declarat Papa.



Citeste si