Războiul împotriva Rusiei va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august și se va termina până la sfârșitul anului, a declarat șeful serviciilor de informații militare din Ucraina.

Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor de luptă active se vor încheia până la sfârșitul acestui an. Drept urmare, Ucraina va reuși să-și reimpună puterea în toate teritoriile pierdute, inclusiv Donbas și Crimeea”, a declarat Generalul-maior Kyrylo Budanov, potrivit The Guardian.

El a spus că Rusia suferă pierderi uriașe, precizând că nu este surprins de amploarea lor, având în vedere că puterea rusă este un „mit”.

„Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Continentului îi este teamă de agresiunea Rusiei. Însă noi ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Nu este la fel de puternică precum pare. Este o hoardă de oameni cu arme”, a mai precizat oficialul militar.

Budanov a spus că forțele ruse care atacau orașul din nord-estul Harkivului au fost împinse înapoi aproape până la granița cu Rusia și că eșecul lor în a traversa râul Siverskyi Doneț cu câteva zile în urmă a dus la „pierderi grele”.

„Pot confirma că au suferit pierderi mari de oameni și de blindate, iar atunci când au avut loc loviturile de artilerie, multe dintre echipaje și-au abandonat echipamentele de luptă”, a mai precizat Generalul-maior Kyrylo Budanov.

El a susținut, de asemenea, că înfrângerea Rusiei în Ucraina va duce la demiterea președintelui rus Vladimir Putin și că o lovitură de stat este deja în curs împotriva lui. „Se mișcă în acest fel lucrurile și este imposibil să le oprești”, a spus el. Oficialul nu a oferit, însă, nicio dovadă care să susțină afirmația.

În plus, Putin se afla într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”, a mai precizat acesta, deși zvonurile despre starea precară de sănătate a lui Putin care au circulat recent nu au fost confirmate în mod oficial deocamdată, mai scris sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri