7 Mai 2007

Fitch: ABN AMRO si ING Bank vor inregistra profituri substantiale in acest an

Agentia de rating Fitch Ratings a afirmat intr-un studiu publicat vineri ca se asteapta ca cele mai mari banci olandeze - ABN AMRO Bank, ING Bank and Rabobank Group - sa beneficieze de profituri substantiale in 2007 in ciuda provocarilor cu care se confrunta

Chiar daca Fitch crede ca in perioada ce va urma nu va avea loc nicio modificare a ratingului grupurilor bancare ING Bank si Rabobank Group, ce beneficiaza de perspectiva stabila, ratingul ABN AMRO se afla momentan sub perspectiva pozitiva de monitorizare, reflectand posibila imbunatatire a ratingului de credit dupa o eventuala fuziune cu grupul Barclays Bank PLC.

"Capacitatea de generare de venituri va depinde de abilitatea bancilor olandeze de a-si majora portofoliul de imprumut si de a-si diversifica sursele de obtinere a venitului", a declarat potrivit NewsIn, un responsabil al diviziei de Institutii Financiare a Fitch, Alain Branchey. Fitch estimeaza ca conditiile de pe pietele de capital vor ramane favorabile in 2007, ajutand bancile sa genereze comisioane si venit din activitati comerciale.

In final, cele trei banci olandeze vor trebui sa depuna in continuare eforturi pentru a-si reduce cheltuielile, pentru a-si putea intari pozitia in cazul in care va aparea ocazia unei consolidari transfrontaliere.

Ratingul ABN AMRO este momentan AA- (AA minus), fiind plasat sub monitorizare dupa anuntul facut de ABN AMRO si Barclays, conform caruia cele doua banci au cazut de acord privind conditiile unei potentiale fuziuni.



Citeste si