Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a semnalat că, pentru a se putea desprinde de petrolul rusesc, ţara sa are nevoie de patru ani şi investiţii de 750 milioane de euro, o cifră mult inferioară celei de 18 miliarde euro la cât a evaluat anterior costul transformării structurii energetice a Ungariei.

"Diversificarea aprovizionării (prin oleoductul Adria) va necesita o investiţie de 200 milioane de euro, în timp ce transformarea capacităţii de rafinare va presupune un cost de 550 milioane de euro", a explicat ministrul în Comisia Economică din Parlamentul ungar, a scris Agerpres.

Această sumă este mult inferioară celei pe care chiar Szijjarto o avansase luni.

"Comisia Europeană (CE) a creat o problemă şi ungurii speră să ofere şi o soluţie pentru finanţarea acestor investiţii, pentru compensarea creşterii preţurilor şi modernizarea sectorului energetic din Ungaria, cu o valoare totală de 15-18 miliarde de euro", a spus el anterior.
Ungaria este una dintre ţările care se opun unui embargo pentru achiziţia de petrol rusesc, în cadrul celui de-al şaselea pachet de sancţiuni pe care îl pregăteşte Comisia Europeană pentru Rusia, ca urmare a invaziei din Ucraina, argumentând cu ridicatul cost pe care îl va presupune această măsură pentru economia sa, din cauza dependenţei energetice ridicate de Rusia.

CE şi Ungaria nu au ajuns până acum la un acord privind sprijinul Ungariei legat de sancţiuni, care trebuie aprobate în unanimitate de partenerii comunitari.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri