Reprezentanţi ai Statelor Unite şi altor câteva ţări au părăsit reuniunea miniştrilor comerţului Asia-Pacific, la Bangkok, pentru a protesta împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia.

Reprezentanţi ai Canadei, Noii Zeelande, Japoniei şi Australiei s-a alăturat americanilor părăsind reuniunea Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), au declarat doi oficiali thailandezi şi doi diplomaţi străini, scrie Agerpres.ro.

Aceasta a avut loc în timp ce reprezentantul Rusiei luase cuvântul la deschiderea reuniunii de două zile a grupului de 21 de economii.

Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) este un forum interguvernamental pentru 21 de economii membre din zona Pacificului care promovează comerțul liber în întreaga regiune Asia-Pacific. Cu sediul în Singapore, APEC este recunoscut ca unul dintre blocurile multilaterale de cel mai înalt nivel și cele mai vechi forumuri din regiunea Asia-Pacific, exercitând o influență globală semnificativă.

Sursa foto: APEC/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri