Rusia a interzis intrarea în această ţară pentru un număr de 963 de cetăţeni americani, printre care preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken, în replică la sancţiunile impuse de SUA după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei.

Joe Biden se regăseşte pe poziţia 31 pe lista întocmită în ordine alfabetică, urmat de fiul său, Hunter Biden. Pe aceeaşi listă mai sunt evidenţiaţi directorul CIA, William Burns, secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin, scrie Agerpres.ro.

''Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine'', notează Ministerul rus de Externe în anunţul despre interdicţia menţionată şi care a survenit imediat după ce preşedintele Biden a semnat un nou ajutor pentru Ucraina, inclusiv ajutor militar, în valoare de 40 de miliarde de dolari.

''Rusia nu caută confruntarea şi este deschisă unui dialog sincer, respectuos, diferenţiind poporul american - care întotdeauna s-a bucurat de respectul nostru - de autorităţile SUA, care încurajează rusofobia, şi de aceia care le servesc. Tocmai aceste persoane se regăsesc pe ''lista neagră rusă'', adaugă MAE de la Moscova.

Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relaţiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar şi în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia a anunţat o măsură similară şi împotriva soţiei premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, şi a altor 25 de cetăţeni canadieni, ca răspuns la sancţiunile ''antiruseşti'' impuse de Canada.

Guvernul canadian anunţase o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei şi sancţiuni ce vizează 14 cetăţeni ruşi. Printre aceştia se regăsesc de asemenea Elena Timcenko şi Natalia Browning, soţia şi, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi şi considerat a fi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri