O singură acțiune Tesla (TSLA) costă peste 600 USD, iar asta poate să fie doar pentru o scurtă perioadă de timp, cunoscut fiind apetitul investitorilor pentru sectorul tehnologiei.

Însă, există o modalitate prin care puteți investi în acțiuni Tesla cu mult mai puțin.

Au fost câteva săptămâni dificile pentru acțiunile principalului producător de vehicule electrice. Acțiune Tesla (TSLA) au scăzut de la 1.090 USD pe 21 aprilie, la puțin peste 600 USD, o scădere de peste 40%.

Toate aceste probleme au început în ziua în care s-a anuntat că CEO-ul Elon Musk caută finanțare pentru achiziția rețelei sociale Twitter. Apoi, acțiunile Tesla au primit o lovitură de 125 de miliarde de dolari când a venit oferta, deoarece piața se temea că achiziția Twitter (TWTR) îl va abate pe Musk de la sarcina principală de a conduce compania de vehicule electrice.

O singură acțiune Tesla v-ar costa astăzi peste 600 USD. Chiar dacă nu dispuneți sau nu doriți să investiti o sumă considerabilă într-o singură companie, există o modalitate de a investi în acțiuni mult mai puțin. Iată cum puteți să adăugați în portofoliu acțiuni Tesla începând cu doar cațiva USD.

Cum e posibil să coste o acțiune Tesla doar 6 USD?

In trecut ați fi avut nevoie de un capital considerabil pentru a investi într-o acțiune precum Tesla. Din fericire, aceste investiți au devenit accesibile si celor cu fonduri reduse – datorită acțiunilor fracționate.

Acțiunile fracționate vă permit să decideți cât doriți să investiți în acțiunea respectivă. După cum sugerează și numele, veți primi o fracțiune corespunzătoare dintr-o acțiune. Dacă Tesla se tranzacționează la 600 USD și vreți să investeștiți doar 6 USD, veți primi 1/100 din acțiune.

Trebuie să țineti cont de faptul că sunteți supuși acelorași riscuri și recompense pe care le-ați obține atunci când cumpărați o acțiune sau un pachet de acțiuni. Dacă pretul actiunii creste, realizați un profit. Dacă scade, investiția dvs. își pierde din valoare. In cazul în care compania emite dividente, veți primi și o fracțiune proporțională din acestea.

Unul dintre avantaje este că acțiunile fracționate vă permit să evitați să riscați un capital mare, și pot reprezenta o alegere bună pentru investitorii începători.

Acțiunile fracționate pot fi, de asemenea, un instrument util dacă doriți să aplicați o strategie de tip Dollar Cost Averaging (DCA), care este cunoscută și ca strategia investițiilor constante.

Ce este strategia Dollar Cost Averaging (DCA)? Acesta strategie presupune să alocați același capital pentru a investi la intervale fixe de timp. De exemplu, în loc să asteptați să strangeți capitalul necesar pentru a investi într-o acțiune Tesla întreagă, puteți alege să investiți constant câte 25 sau 50 USD lunar.

Pot cumpara acțiuni fracționate pentru orice companie?

Nu toate platformele de brokeraj permit investiții fracționate. Chiar și pe platformele de investiții care vă permit să cumpărați acțiuni fracționale, regulile variază, la fel ca și capitalul minim necesar.

De exemplu, Charles Schwab este o platformă de brokeraj care vă permite să cumpărați acțiuni fracționate pentru orice companie din S&P 500, cu o investiție minimă de doar 5 USD. Fidelity oferă acces la acțiuni fracționate pentru o gamă largă de acțiuni din SUA și fonduri tranzacționate la bursă (ETF).

Robinhood vă permite să cumpărați acțiuni fracționate pe majoritatea stocurilor care se tranzacționează pentru cel puțin 1 USD, cu o capitalizare de piață de peste 25 milioane USD.

Cu CAPEX.com puteți tranzacționa de la 0,01 (1%) din valoarea acțiunii. Asta înseamnă că puteți aloca 1 USD pentru a tranzacționa acțiuni cotate la 100 USD.

Este Tesla o investiție bună după ultimele rezultate financiare?

Tesla a reușit să transmită consumatorilor costurile mai mari ale materiilor prime, ceea ce a dus la creșterea prețurile vehiculelor. Chiar și așa, compania și-a crescut vânzările și a câștigat cotă de piață, potrivit analizei băncii de investiții Jefferies.

Volatilitatea crescută pe piețele financiare, cu o vânzăre bruscă a acțiunilor tehnologice, împreună cu problemele continue în lanțurile de aprovizionare auto au afectat prețul acțiunilor. Acțiunile Tesla (TSLA) au încheiat anul 2021 la 1.056,78 USD și, deși au crescut la peste 1.200 USD la începutul anului, a urmat un trend descendent care continuă și astazi.

Chiar și cu scăderea de preț recentă, compania prevede un an bun pentru afaceri. Pe 20 aprilie, Tesla a raportat venituri de 18.8 miliarde de dolari pentru primul trimestru din 2022, ceea ce reprezintă o creștere cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru a depășit așteptările analiștilor de 17,8 miliarde de dolari și a dat un impuls prețului acțiunilor.

Factorii care pot afecta prețul acțiunilor sunt livrările - câte mașini produce și vinde Tesla. În primul trimestru al anului 2022, livrările au crescut ușor, la 310.000, iar producția a crescut la 305.000, în ciuda închiderii fabricii sale din Shanghai, a problemelor legate de lanțul de aprovizionare și a costurilor în creștere ale materialelor.

Actiuni Tesla – Vânzare, Cumpărare sau Menținere?

Proiecția medie a acțiunilor Tesla de la 30 de analiști este de 955,63 USD pe acțiune, potrivit Market Beat. Aceștia au o gamă largă de estimări, care variază între 250 USD și cea mai mare de 1.580 USD. Analiștii au opinii foarte diferite asupra valorii juste a acțiunilor, pe baza elementelor fundamentale, în comparație cu popularitatea acestuia în rândul investitorilor. În consecință, consensul analiștilor este că prețul acțiunilor Tesla va crește.

Ar trebui să investesc în acțiuni Tesla fracționate?

Indiferent dacă investiti în acțiuni întregi sau acțiuni fracționate, trebuie să vă faceți bine temele. Cu Tesla sau oricare alte acțiuni, ar trebui să fiți încrezător că respectiva companie poate genera profituri în creștere și în același timp, să înțelegeți riscurile.

Dacă abia începeți să investiți, de obicei este recomandat să începeți cu indici bursieri înainte de a investi în acțiuni individuale. Un ETF care urmărește S&P 500 sau piața bursieră în ansamblu vă oferă o diversificare instantanee și vă ajută să evitați riscul asociat eșuării oricărei companii. Odată ce ați investit într-o piață bursieră sau sector, adăugarea în portofoliu a acțiunilor fracționate poate fi o modalitate eficientă de a începe să investiți în acțiuni individuale.

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII: Informațiile prezentate aici nu reprezintă un sfat investițional. Informațiile din acest material au scop informativ și, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerințele legale concepute pentru a promova independența cercetării în domeniul investițiilor.

Utilizatorii/cititorii nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe informațiile prezentate aici și ar trebui să facă propriile lor cercetări/analize. Performanța și previziunile anterioare nu sunt indicatori de încredere ai rezultatelor viitoare.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri