Guvernul britanic vrea să abandoneze sistemul metric, după ieșirea din Uniunea Europeană. Ca urmare, va demara o perioadă de 3 luni de consultare privind eliminarea cântăririi produselor în grame și kilograme.

Guvernul de la Londra a anunțat vineri că va lansa o procedură de consultare a publicului care ar putea elimina obligativitatea folosirii gramelor și kilogramelor în comerț, scrie Agerpres.

Planurile privind "revizuirea regulilor UE împovărătoare" vor restabili "bunul simţ", susţine Departamentul pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială.

Directiva UE privind greutăţile şi unităţile de măsură a intrat în vigoare în 2000, iar comercianţi sunt obligaţi prin lege să utilizeze sistemul metric la vânzările pe bază de greutate sau pentru măsurarea produselor proaspete. În continuare este legal să evalueze bunurile în livre şi uncii, dar acestea trebuie afişate în paralel cu preţul în grame şi kilograme, exceptând un număr limitat de cazuri.

Metric and imperial systems (2019)

Perioada de consultare, care va dura 12 săptămâni, va analiza cum ar putea fi modificate aceste reglementări, dând comercianţilor o mai mare libertate cu privire la modul cum stabilesc preţul pentru produsele proaspete.

Consultarea este destinată să determine avantajele şi dezavantajele pentru a permite ca, de exemplu, legumele să fie vândute numai în livre sau în primul rând în livre şi mai puţin în echivalentul din sistemul metric.

Guvernul de la Londra şi-a anunţat intenţia de a revizui prevederile referitoare la unităţile de măsură din sistemul imperial încă din luna septembrie a anului trecut, ca parte a unui proces de revizuire a cadrului de reglementare după Brexit.

NIST definitions of American units of length

"În timp ce noi ne gândim la fructe şi legume în termeni de livre, moştenirea regulilor UE înseamnă că legal trebuie să le vindem în kilograme. Consultarea lansată astăzi va ajuta magazinele să îi deservească pe clienţi în modul preferat de clienţi", a spus ministrul pentru Afaceri, Paul Scully.

Însă iniţiativa guvernului nu a fost lipsită de critici. Un important reprezentant al Partidului Conservator şi totodată patron de lanţuri de supermarketuri, Stuart Alan Ransom Rose, baronul Rose din Monewden, a apreciat că ideea de a reveni la unităţile de măsură din sistemul imperial "este complet absurdă", în timp ce preşedintele grupului de supermarketuri Asda a apreciat şi el că modificarea nu va face decât să mulţumească "o mică minoritate care lucrează din greu pentru revenirea la trecut".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri