Preşedintele american Joe Biden a declarat, răspunzând unei întrebări din partea presei, că revine Ucrainei decizia dacă ar trebui sau nu să cedeze teritorii pentru a obţine pacea şi a pune astfel capăt invaziei ruse, consemnează postul CNN în ediţia sa online, citat de Agerpres.

''De la început am spus - şi nu toată lumea a fost de acord cu mine - că nimic nu va fi decis despre Ucraina fără Ucraina. Este teritoriul lor. Eu nu le voi spune ce ar trebui şi ce nu ar trebui să facă'', a afirmat Biden la Rehoboth (Delaware), după ce a fost întrebat dacă Ucraina ar trebui să cedeze teritorii în schimbul păcii.

Totuşi, a adăugat el, ''probabil'' la un moment dat va fi nevoie de o ''reglementare'' între Ucraina şi Rusia. Însă ''ce ar implica aceasta, nu ştiu'', a mai spus preşedintele SUA.

El a subliniat că în acest timp Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina pentru a se putea apăra singură în faţa agresiunii ruse.

Fostul secretar de stat american Henry A. Kissinger sugerase luna trecută, în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, că Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei teritorii în schimbul păcii. El a îndemnat Occidentul să convingă Ucraina să accepte negocieri plecând de la ''status quo-ul de dinainte'', adică de la o situaţie în care Rusia controlează formal peninsula Crimeea şi informal provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, notează Washington Post.

În replică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a comparat opiniile lui Kissinger cu ceea ce s-a întâmplat cu Germania nazistă în 1938, când încercările de a calma agresorul prin concesii teritoriale nu au stins apetitul german pentru mai multe teritorii.

Sursa foto: Shutterstock / numenastudios

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri