Președintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru postul de ambasador în România. Aceasta este în prezent șefa misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina, anunță un comunicat al Casei Albe.

Kathleen Ann Kavalec ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, transmite Agerpres.

Kavalec a mai fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO. Kavalec a supervizat de asemenea importante programe de asistență externă ale SUA.

Ea mai fost ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori).

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri