Europa s-ar putea confrunta iarna viitoare cu o penurie de energie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a adâncit criza energetică din regiune, a avertizat miercuri Fatih Birol, şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), citat de Agerpres.

"Sunt în mod special îngrijorat de piaţa gazelor naturale ... dacă va fi o iarnă lungă şi grea, vom vedea multe zile dificile", a declarat Birol la conferinţa anuală a IEA' privind eficienţa energetică, care are loc în Sonderborg, Danemarca.

Deşi guvernele şi companiile caută acum să-şi asigure livrări alternative de energie, este tot atât de important ca autorităţile să ia măsuri pentru a reduce cererea. Dacă europenii reduc temperaturile în locuinţele lor cu două grade Celsius, sunt economisiţi 20 miliarde metri cubi de gaze naturale, echivalentul volumelor care vin din Rusia către Europa prin Nord Stream 1, a explicat şeful IEA.

Statistic: Share of Russia in total gas imports in the European Union (EU) in 2019, by country | Statista
Find more statistics at Statista

Agenţia Internaţională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri