Ministrul de externe al lui Putin a fost surprins de întrebarea unui jurnalist ucrainean privind jafurile comise de trupele rusești.

Un jurnalist ucrainean a profitat de vizita ministrului rus de externe, Serghei Lavrov la Ankara pentru a-l provoca să răspundă la o întrebare la care acesta nu se aşteptase în cursul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres. Şeful diplomaţiei ruse se afla în Turcia pentru a discuta despre instituirea unor coridoare securizate pentru exporturile de cereale ucrainene.

Conferinţa de presă comună a lui Lavrov şi omologului său turc Mevlut Cavusoglu era pe cale să se termine, fără ca Muslim Umerov să-şi fi putut pune întrebarea, în pofida tentativelor sale repetate. El s-a ridicat atunci de pe scaun şi l-a întrebat pe Lavrov cu voce tare: "Sunt de la televiziunea publică ucraineană şi vreau neapărat să pun o întrebare!", a afirmat el.

Vizibil deranjat, ministrul rus a acceptat această intervenţie neprevăzută.

"În afară de cereale, ce alte bunuri aţi mai furat din Ucraina şi cui le-aţi vândut?", l-a întrebat Umerov.

Lavrov i-a cerut să-şi repete întrebarea.

"Voi, ucrainenii, sunteţi întotdeauna preocupaţi de ceea ce puteţi fura şi credeţi că toată lumea raţionează astfel!", i-a răspuns ministrul rus, surâzând.

"Obiectivele noastre acolo (în Ucraina) sunt clare, vrem să salvăm oamenii de presiunea regimului neonazist. Noi nu punem obstacole (în calea transportării) cerealelor. Pentru ca ele să poată părăsi porturile, trebuie ca dl.(Volodimir) Zelenski (preşedintele ucrainean) să de-a ordinul, asta este tot", a adăugat Lavrov.

Ambasadorul Ucrainei la Ankara a acuzat vinerea trecută Rusia că "fură" şi exportă cereale ucrainene în specia spre Turcia. Conform autorităţilor ucrainene, până în data de 30 mai, ocupanţii ruşii au furat circa 0,5 milioane de tone de cereale din teritoriile ocupate în regiunile Harkov, Herson şi Zaporojie, potrivit Ukrinform.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri