Un vas de croazieră neterminat, care urma să fie unul dintre cel mai mari din lume în categoria sa, se află în continuare amarat în docul unde a fost construit, din cauza imposibilității administratorilor săi de a-i găsi un cumpărător.

Astfel, proprietarii vasului botezat Global Dream (vis global, n.r.) II, s-ar putea debarasa de acesta la preț de fier vechi, informează publicația de specialitate An Bord, citată de ndtv.

Atenția acestora este concentrată în acest moment, în schimb, pe vasul-pereche al acestuia, Global Dream, ambele fiind inițial comisionate de linia asiatică de vase de croazieră Dream Cruises (croaziere de vis, n.r).

Aceasta a intrat în faliment, însă, alături de compania-mamă Genting, din Hong Kong, ca urmare a cerinței tot mai reduse pentru astfel de ambarcațiuni cauzată de pandemia Covid-19.

O singură companie, din Suedia, s-a arătat interesată de acest vas pe parcursul construcției acestuia, dar a renunțat ulterior la planul de a îl achiziționa, informează sursa citată.

Vasul de croazieră Global Dream II ar putea fi, prin urmare, remorcat pentru a fi dezmembrat, dacă nu se va găsi un cumpărător pentru acesta în săptămânile imediat următoare.

Retail jobs

Chiar și așa, însă, constructorul german ar putea finaliza asamblarea primului vas din această serie, Global Dream, în speranța că, ulterior, i se va găsi un prim proprietar.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri