Ministrul de Externe al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a salutat sosirea sistemelor de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) trimise ca ajutor militar de către SUA. Cu această ocazie, Reznikov i-a amenințat pe militarii ruși, despre care a spus că ar putea petrece ultima vară din viața lor în Ucraina.

Ca răspuns la agresiunea Rusiei, SUA și NATO au oferit Ucrainei miliarde de dolari sub forma ajutoarelor militare și umanitare. Sistemele HIMARS pot lovi ținte la aproximativ 80 km distanță.

"HIMARS a ajuns în Ucraina. Mulțumesc colegului și prietenului meu @SecDef Lloyd J. Austin III pentru aceste puternice instrumente!", a scris oficialul ucrainean pe Twitter.

"Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei", a adăugat el. Reznikov a inclus o fotografie a unei rachete în curs de lansare.

Newsweek a contactat ministerul rus de externe pentru comentarii. Rusia a criticat furnizarea de arme occidentale pentru Ucraina și a spus că va prelungi conflictul.

Cele patru HIMARS face partre dintr-un pachet de ajutor de 1 miliard de dolari anunțat de Casa Albă la începutul acestei luni.

Sursa foto: Dvids

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri