Marea Britanie este prima țară care va dezvolta o "autostradă" complet automatizată pentru drone, practic o rețea de senzori plasați la nivelul solului ce vor conecta mai multe localități importante din această țară pentru a asigura fluiditatea traficului aerian al aparatelor.

Traseul ce va uni această viitoare rețea de orașe se va întinde pe 164 de mile (aprox. 263 kilometri), urmând să conecteze inclusiv municipalități de talia Cambridge, Oxford sau Coventry, transmite BBC.

Investiția în acest proiect, intitulat "Skyway", se va ridica la 273 mil. lire sterline, la final urmând să prevadă inclusiv livrarea de medicamente în Scoția, permițându-le astfel bolnavilor de cancer din zonă să urmeze tratamente la nivel local.

Skyway va dispune de un sistem de traffic management (administrare a traficului, n.r.) asemănător celor aflate în aeroporturile clasice, care va ghida dronele pe timpul zborului, permițându-le să evite coliziunile.

Proiectul mai are încă unele provocări de depășit, printre acestea numărându-se și reticența oamenilor aflați în zonele rurale față de o astfel de aglomerare de zboruri autonome, dar este de așteptat ca acest aspect să nu constituie, în final, o piedică majoră pentru implementarea Skyway.

"Oamenii vor accepta mai ușor dronele dacă vor ști că acestea livrează o încărcătură importantă", a explicat unul dintre inginerii implicați în proiect, conform aceleiași surse.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri