Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că obiectivele geografice ale "operațiunii militare speciale" a Moscovei în Ucraina nu se mai limitează la regiunea estică Donbas, ci includ o serie de alte teritorii, a relatat agenția de presă de stat rusă RIA Novosti, citat de Reuters.

Lavrov a adăugat că obiectivele Rusiei se vor extinde și mai mult dacă Occidentul va livra arme cu rază lungă de acțiune Kievului, a precizat agenția.

Atunci când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, președintele Vladimir Putin a negat orice intenție de a ocupa teritoriile ucrainene, afirmând că scopul său este de a demilitariza și "denazifica" țara - o declarație respinsă de Kiev și de Occident ca fiind un pretext pentru un război de expansiune de tip imperial.

După ce a fost învinsă într-o primă încercare de a cuceri capitala Kiev, Ministerul rus al Apărării a declarat pe 25 martie că prima fază a operațiunii speciale a fost finalizată și că se va concentra acum pe "atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului".

Aproape patru luni mai târziu, a cucerit Luhansk, una dintre cele două regiuni care alcătuiesc Donbas, dar este departe de a cuceri întreaga regiune Donețk.

Cu toate acestea, forțele sale au cucerit deja teritorii mult în afara Donbasului, în special în sudul regiunilor Zaporizhzhia și Herson, și continuă să lanseze atacuri cu rachete asupra orașelor din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri