Creşterea demografică a Chinei a încetinit semnificativ şi se aşteaptă ca populaţia ţării să înceapă să scadă înainte de 2025, scrie cotidianul de stat Global Times, citând un înalt oficial guvernamental, transmite Reuters, citat de Agepres.

Datele statistice privind natalitatea publicate în weekend au arătat că, în 2021, numărul de naşteri a fost cel mai scăzut din ultimele decenii în mai multe provincii.

În provincia centrală Hunan, numărul naşterilor a coborât sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, notează Global Times. Doar provincia Guangdong din sud a depăşit 1 milion de naşteri.

China se luptă să inverseze tendinţa de scădere rapidă a creşterii populaţiei, în condiţiile în care mulţi tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costurile ridicate şi presiunea locului de muncă.

Populaţia Chinei este prognozată să înceapă să scadă în cincinalul 2021-2025, mai scrie Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, şeful direcţiei pentru populaţie şi familie în cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate.

Modificarea legislativă operată de China anul trecut pentru a le permite femeilor să aibă trei copii nu a fost de ajutor, multe femei spunând că aceasta vine prea târziu şi că ele nu beneficiază de suficientă securitate a locului de muncă şi egalitate de gen.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri